Naar Beginpagina

Marsepein

Al in de achtste eeuw kwam marsepein uit het verre oosten naar Europa. Marsepein in België stamt uit de zeventiende eeuw.
Sinterklaas was toen, behalve een gulle kindervriend ook 'huwe-lijksmakelaar'. De heilige Sint Nicolaas was de beschermheer van het huwelijk en het gezin. Rond 5 december konden jongens met een stuk marsepein een meisje hun liefde verklaren.

Marsepein is een mengsel van gemalen amandelen en suiker. Van marsepein kunnen figuren worden gekneed, die vaak met Sinterklaas worden gegeven. Om de figuurtjes meer levendig en divers te maken, voegen we aan het marsepein natuurlijke kleurstoffen toe. Hiermee tovert David de mooiste tafereeltjes.

De marsepein wordt ook veelvuldig gebruikt om onze gebakjes, taarten en uw feestgebak te decoreren. Bekijk in deze fotoboek de jubileumtaart, afgewerkt met rode rozen... Een staaltje van Davids' creativiteit.

Er is een groot verschil in de kwaliteit van marsepein. We hoden continue deze kwaliteit in de gaten. Trouwens elke verwerkingstechniek vraagt zijn eigen structuur van de marsepein. We garanderen onze klanten tijdens de feesten een verse bereiding van sappige marsepeinen figuurtjes.

Feesten met Marsepein

Geen Sinterklaas zonder marsepeinen figuurtjes. Ook met Kerstmis en Pasen bieden we deze kleurrijke tafereeltjes aan. Kom alvast eens langs om van onze kleurrijke etalages te genieten...

 

Marsepeinen Versiering

Davids' marsepeintechnieken die hij in de bakkerij tentoon spreidt omvatten vol-gende handelingen:

  • Marsepein Kleuren
  • Boetseerwerk Realistisch
  • Boetseerwerk Figuurtjes
  • In- en bekleding met marsepein
  • Verwerking in pralines