Naar Beginpagina

Feestelijke Creaties

"Geen betere versierder dan moedertje natuur" moet David gedacht hebben... En hij versierde zijn gebakjes met de mooiste kunstwerkjes die hij vond: exotische vruchten!

De afwerking van de taarten en gebakjes bij Bakkerij Heylen heeft altijd wel iets feestelijks. De mooiste exotische vruchten worden geselecteerd om tong en ogen te strelen. Ook seizoensgebonden vruchten maken vaak deel uit van het dagelijks gebruik. De zorg voor het verse en traditionele recept verliezen we hiermee niet uit het oog.

Hiernaast gebruiken David en zijn medewerkers ook de zelfgemaakte accessoi-res uit chocolade, marsepein of suiker. Alles met een eigen toets. De verse room, bakkersroom, boterroom of schuim maken de vulling. De verschillende deegsoorten vormen de basis van deze creaties.

Wie in is voor een avontuurlijke reis kan bij ons ook kiezen uit een gamma buitenlandse gebakjes, in groot of klein formaat. Zo bieden we de een ruime keuze uit Bavarois, Javanais, Sacher Torte, Tiramisu Gebak, enz...

Afwerkingstechnieken

Bij het afwerken van onze feesttaarten en -biscuits wenden we verschillende tech-nieken aan:

  • Chocolade Inlegfiguren
  • Eigen chocolade Accessoires
  • Fotoprint op eetpapier
  • Fotoprint op witte chocolade
  • Suikervormen
  • Boetseerwerk in marsepein
  • Chocolade spuitwerk (kleuren)

Exotische fruitsoorten

Bakkerij Heylen goes exotic... Op onze taarten en gebakjes treft u vaak een mengeling van verse fruitsoorten aan. We vinden het fijn om exotische fruit-soorten te combineren met inheemse, gekend soorten. Wees niet bevreesd en verken met vertrouwen de smaak van lychees, sterfruit, mango's, passievrucht, papaya, enz...