Naar Beginpagina

Drie generaties warm gebak van bakkerij Heylen

Grootvader Frans Van Rompay was rond 1900 de stichter van deze generatie bakkers. Vader Gommaar Heylen huwde Marie, dochter van Frans Van Rompay en zo ontstond een tweede generatie bakkers.

Inmiddels staat Louis de elfde zoon uit een gezin van 14 kinderen aan het roer. Louis helpt vanaf zijn achtste levensjaar mee in de bakkerij en al vanaf zijn veertiende werkt hij fulltime mee in de familliezaak. In 1974 neemt Louis definitief het werk over van zijn vader. In 1982 vestigde hij zich in de Meester Van Der Borghtstraat te Grasheide, waar hij de bakkerij overnam van zijn oom. Hij huurt de bakkerij en besluit direct te moderniseren, verbouwen en vergroten. In 1998 wordt de huurprijs echter zo hoog dat Louis besluit zijn eigen zaak te gaan bouwen. Op 23 december 1999 opent hij de deuren van zijn gloednieuwe bakkerij en winkel iets verder gelegen in de M.v.d. Borghtstraat.

De bakkerij kenmerkt zich door ultramoderne machines, een ruim opgezette productiehal waarin alle producten op een ambachtelijke wijze worden gemaakt en een perfect verzorgde uitstraling. De prachtige winkel, het zeer enthousiaste karakter van bakker louis die dit jaar 40 jaar in het vak zit en zijn professionele team maken het plaatje compleet.

Bekijk onze fotoboeken van ...

 

Louis Heylen

Zijn doorzettingsvermogen en enthousi-asme voor het vak maken dat bakkerij Heylen vandaag de dag een bloeiende ambachtelijke onderneming is, waar kwaliteitszorg hoog in het vaandel gedra-gen wordt.

Ook op vlak van energiezuinig produce-ren liet Louis de kansen niet liggen. Hij besloot de laatste nieuwe technieken van warmtekoppeling te integreren in de modernisering van zijn bakkerij. Een in-vestering die zijn steentje bijdraagt tot een schoner milieu en bovendien zichzelf al ruimschoots heeft terugverdient. Een goede beslissing die bakkerij Heylen veilig stelt naar de toekomst.

 

David Heylen

Zoon van Louis, volgde zijn bakkersoplei-ding in Antwerpen waar hij geen enkele specialisatie liet vallen.

Als bakker / patisier / chocolatier / confissier beheerst hij alle technieken die je in een moderne bakkerij mag verwach-ten. Bovendien tovert hij de mooiste kunstwerken te voorschijn waarvoor hij meermaals gelauwerd werd.

Hij weet als geen ander feestelijke gele-genheden in een 'bakkersbloemetje' te zetten met eigen creaties. Weelderige fruittaarten met eigenzinnige afwerking, spitsvondige suikertechnieken, knappe-rige speculaas of met de feestdagen handgemaakte chocolade en marsepei-nen figuurtjes.